Cum scoti mirosul de tigara din masina in 5 pasi simpli

on
Categories: Sfaturi utile

Fumul de țigară se impregnează ușor în tapițeria scaunelor, iar dacă ai fumat în automobilul tău, știi despre ce vorbim.

Eliminarea mirosului de țigară din mașină este o provocare pentru orice proprietar auto, mai ales pentru cei care intenționează să-și vândă sau să închirieze automobilul. Dacă ai încercat cel puțin o solutie găsită pe internet și tot n-ai reușit să îl elimini, mai mult ca sigur te-ai întrebat măcar o dată cum scoti mirosul de tigara din masina.

Imaginează-ți că urci la volan și, în loc de mirosul persistent de tutun, te învăluie un parfum proaspăt și revigorant de citrice. Pentru un fumător, acest scenariu pare a fi desprins din lumea fanteziei. Dar, surprinzător, este perfect realizabil pentru șoferii care se preocupă de interiorul propriului automobil și investesc în odorizante auto de calitate. 

Poți să scapi de mirosul de fum mai simplu decât ți-ai imagina, iar internetul abundă în metode mai mult sau mai puțin eficiente când vine vorba de eliminarea mirosurilor neplăcute. Îți spunem din experiență! De la zatul de cafea folosit pentru a absorbi și neutraliza diferite mirosuri, la bicarbonat de sodiu presărat în scrumieră până la curățarea sistemului de ventilație cu oțet, le-am încercat pe toate. 

Tocmai de aceea, venim astăzi în întâmpinarea ta cu 5 sfaturi utile prin care poți elimina definitiv mirosul de țigară din mașină. Nu ai nevoie decât de răbdare, un aspirator suficient de puternic, o cârpă din microfibră și, bineînțeles, un odorizant antitabac odată ce ai terminat întreaga operațiune.

Cum scoti mirosul de tigara din masina? 5 recomandari utile

Dacă ai fost vreodată în situația neplăcută de a conduce o mașină care miroase puternic a țigară, știi cât de deranjant poate fi. Cu toate acestea, există câteva metode prin care poți poți scăpa de mirosul neplăcut în cel mai scurt timp posibil. 

Curățarea minuțioasă, folosirea produselor specializate și aerisirea corespunzătoare te vor scapa de mirosul persistent. Astfel, vei putea conduce într-un mediu proaspăt și plăcut, fără disconfortul creat de mirosul de tutun. În continuare, îți prezentăm 5 recomandări eficiente care te vor ajuta să scapi de această problemă. 

1. Scoate scrumiera și aplică-i o curățare specială 

În scrumieră se formează atât mizeria, cât și mirosul neplăcut care apoi începe să circule cu repeziciune în cele mai nebănuite locuri din masina. Așa că, primul pas care o să te scape de mirosul de tutun constă în curățarea acestui mic recipient din plastic. Scoate scrumiera din suportul special, îndepărtează mucurile de țigară rămase și curata reziduurile.

Un alt lucru pe care îl poți face este să presari un strat generos de bicarbonat de sodiu in scrumiera și să îl lași să acționeze preț de câteva minute. Bicarbonatul are proprietăți absorbante excelente, care vor neutraliza mirosurile neplăcute de tutun. Ulterior, cu o carpa umeda de curatare, șterge cu grijă praful și mizeria de pe suprafața scrumierei și pune recipientul la locul său.

2. Aspiră interiorul masinii: de la plafon pana la covorase 

Imediat după, ar trebui să te ocupi de curatarea completă a interiorului. Poți începe prin aspirarea tapițeriei, a pragurilor și a oricăror alte suprafețe care pot reține mirosuri. Folosește-te de aspiratorul de mână pentru a elimina particulele fine de scrum și alte reziduuri de pe scaune și bancheta din spate, iar pentru plafonul și pragurile auto recomandăm un aspirator cu filtru bun, care poate capta chiar și cele mai fine și neastâmpărate particule.

Este esențial să fii meticulos în această etapă, deoarece fumul de țigară se poate infiltra în cele mai mici pliuri ale materialelor și în diferite locuri greu accesibile.  

3. Pornește ventilația și lasă portierele deschise la maximum 

Imediat după aspirare, deschide ușile și pornește sistemul de ventilatie timp de o ora. Este foarte important ca sistemul să fie setat în modul de recirculare, întrucât permite atât recircularea, cât și filtrarea aerului din interiorul vehiculului. Astfel, particulele de miros și alte impurități vor fi reținute și eliminate. 

Pentru a maximiza eficacitatea procesului de curățare, este recomandat să schimbi și filtrele de aer. Așa cum bine știi, mirosul de tutun este unul dintre cele mai persistente și dificil de îndepărtat, iar înlocuirea filtrelor va asigura o mai bună purificare a aerului din vehicul.

Un alt mod prin care poți accelera procesul de eliminare a mirosului de tutun este să pui un vas cu zat de cafea sau oțet în apropierea sistemului de ventilație. Datorită proprietăților absorbante și de neutralizare a mirosurilor puternice, atât zațul cât și oțetul se vor dovedi soluții optime de îndepărtare a mirosurilor nedorite. 

4. Șterge geamurile cu o soluție de degresare sau oțet

Fumul de țigară conține particule fine și substanțe chimice care creează un strat uleios. Aceste reziduuri pot face ca geamurile să capete un aspect mătuit. Dincolo de lipsa de vizibilitate, micile particule pot contribui și la persistența mirosurilor de tutun din autovehicul. 

Pentru a scăpa de stratul uleios, poți apela la o soluție de degresare special concepută pentru geamuri și oglinzi. O alternativă practică și accesibilă este să îți prepari propriul amestec acasă, folosind puțină apă caldă și o cantitate mică de otet alb sau alcool sanitar. 

Este important să eviți servetele din hârtie, deoarece acestea pot zgâria geamurile. În schimb, poți utiliza o cârpă moale din microfibră pentru a curăța eficient suprafețele de sticlă. Astfel, vei avea geamuri curate și o vizibilitate mai bună în trafic, fără mirosuri neplacute de tutun.

5. Poți scăpa de mirosul de fum cu odorizante auto de calitate

cum scoti mirosul de tigara din masina cu odorizant antitabac

Ultimul pas în procesul de eliminare a mirosului de țigară din mașină este să folosești odorizante auto de calitate, preferabil unele antitabac. Oricât de tentant ar fi să alegi spray-uri sau alte variante parfumate pentru interiorul mașinii, recomandarea noastră este să te orientezi spre odorizante care nu doar acoperă mirosul, ci îl și neutralizează.

Plasează odorizantul într-un loc strategic în mașină, de exemplu, la schimbătorul de viteze sau sub scaunele șoferului și al pasagerului din dreapta, astfel încât să poată elibera treptat parfumul plăcut și să neutralizeze orice miros supărător.

Pentru că știm cât de important este pentru orice șofer să se bucure de un mediu proaspăt și parfumat în mașina, gama noastră de odorizante antitabac este concepută special să elimine orice miros neplăcut din interiorul mașinii tale. Grație formulelor care acționează în profunzime, odorizantele antitabac din colecțiile Clasic și AirMaxx nu doar maschează tutunul, ci îl și elimină complet.

Atunci când alegi DeoMaxx, poți fi sigur că vei transforma călătoriile tale în experiențe mai plăcute și mai relaxante. Fiecare produs este fabricat în România, iar pentru elaborarea esențelor atât de apreciate de clienții noștri, lucrăm cu renumite case de parfumuri din Uniunea Europeană pentru a ne asigura că fiecare produs emană un parfum sublim și asigură o prospețime constantă.

Descoperă colecțiile de odorizante auto DeoMaxx și bucură-te de călătorii parfumate!

cum scapi de mirosul de tigara cu odorizante

Înțelegem că mașina ta nu este doar un mijloc de transport, ci și un spațiu personal în care îți petreci mult timp, fie că ești în trafic sau în călătorii lungi. Tocmai de aceea, venim în întâmpinarea nevoilor tale cu esențe captivante, care să surprindă chiar și cele mai pretențioase gusturi.

De la notele dulci care te pot duce înapoi în copilărie, până la cele proaspete și florale care te vor învălui într-o atmosferă relaxantă și plăcută, ai la dispoziție o gamă variată de odorizante auto pentru a-ți satisface preferințele. Descoperă colecțiile și comandă online cu livrare rapidă!